با شروع ناآرامی ها در منطقه همانند بسیاری اتفاقات مشابه دیگر رژیم آل صعود هیچ گونه واکنشی از خود نشان داد؛ اما با سرایت قیام ها و اعتراضات مردمی از تونس به مصر و سپس لیبی و مهمتر از همه بحرین و یمن، شاهد حضور عربستان در کشور بحرین و آشکار شدن دست های پشت پرده مزدوران ال صعود در کشتار مسلمانان منطقه هستیم. آنچه در زیر به آن اشاره می شود را می توان از مهمترین دلایل دخالت نظامی عربستان در بحرین و حمایت مالی از دیکتاتورهای جنایتکار کشورهای منطقه دانست:
هم مرز بودن کشور بحرین و یمن با عربستان و ترس این رژیم از سرایت انقلاب مردم این منطقه به داخل عربستان در صورت پیروزی مردم را می توان یکی از دلایل حضور نظامی عربستان در بحرین دانست. البته شیعه بودن مردم بحرین و یمن و هم مرز بودن این کشور با منطق شیعی نشین عربستان نیز از جمله فاکتورهایی است که عربستان را برای دخالت در این کشورها ترغیب می کند. عربستان به خوبی می داند که در صورت پیروزی مردم این کشورها و سرنگونی دیکتاتورها و به دنبال آن برگزاری انتخابات، حکومتی که انتخاب خواهد شد با منافع این کشور و البته مزدوران غربی تفاوت های بسیاری خواهد داشت. رژیم آل صعود به خوبی می داند که پیروزی قیام های مردمی در کشورهای همسایه ممکن است آتش زیر خاکستر سالها تحقیر مردم کشورش را شعله ور کند و آنها نیز برای کسب نداشته هایشان قیام کنند و خود را زیر بار این ذلت بیرون بکشند. همچنین با پیروزی انقلاب های مردمی در کشورهای منطقه به ویژه بحرین دست آمریکا از منطقه کوتاه خواهد شد و بسیاری از اهداف شومی را که برای طرح خاورمیانه بزرگ چیده بودند، ابتر خواهد ماند. به همین دلیل است که طرفداران دروغین حقوق بشر به طرز وقیحانه ای نه تنها در قبال جنایات وحشیانه رژیم آل خلیفه و آل صعود سکوت کرده اند، بلکه در نهان و پنهان از آن حمایت نیز می کنند و عربستان نیز که سالها در زیر پرچم دفاع از اسلام سینه می زد، اکنون از ترس سرایت این قیام های مردمی به کشور خود حتی از به آتش کشیدن قرآن و تخریب مساجد هم هیچ ابایی ندارد.
با این حال این سوال مطرح است که چرا آمریکا، عربستان را وارد این بازی کرد؟ اول اینکه با افزایش اعتراضات مردم آمریکا از حضور نظامی کشورشان در عراق و افغانستان و تحمیل هزینه های سنگین نظامی به کشور با توجه به بحران اقتصادی آمریکا و کسری بودجه سنگین این کشور، امکان آغاز یک جنگ جدید در این کشور وجود نداشت. البته در حال حاضر عربستان با کمک مالی آمریکا و به پشت گرمی این کشور در بحرین مانور می دهد، این مسئله را نیز می توان در حضور نظامی ناتو در لیبی نیز مشاهده کرد. ("باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا درباره استراتژی کشورش در قبال لیبی گفت: آمریکا مسئولیت فرماندهی کامل عملیات نظامی در لیبی همانند فرماندهی عملیات برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور و حفاظت از جان غیرنظامیان را به ناتو واگذار می کند اما به کمک های خود به نیروهای ائتلاف ادامه می دهد).
یکی دیگر از دلایلی که آمریکا عربستان را به دخالت نظامی در بحرین ترغیب کرد، را می توان به فریب افکار عمومی نسبت داد، به این معنی که گفته شد حضور عربستان در بحرین در پاسخ مثبت کمک یک کشور همسایه از همسایه اش است. خدعه ای که با موج بیداری در سرتاسر دنیا ناکام ماند. این موضوع را نیز نباید فراموش کرد که با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و کاهش شدید محبوبیت باراک اوباما ورود به یک جنگ دیگر در خاورمیانه نمی توانست تبلیغ مناسبی برای چهره مخدوش شده وی باشد.
90/2/14::: 11:57 صبح |
توسط : شاپرک بانو
نظر بدهید